Behandeling

De praktijk van Ernst Fysiotherapie heeft een open sfeer waarbij persoonlijke zorgverlening centraal staat. Bij de behandeling wordt kennis gebruikt uit zowel de fysiotherapie als de orthomoleculaire therapie. De klachten bepalen dan ook de gekozen behandelwijze, maar de kern is orthomoleculaire fysiotherapie.

Orthomoleculaire fysiotherapie is een holistische benadering van gezondheidsproblemen. Dit betekent dat geen behandeling strikt fysiotherapeutisch of orthomoleculair van aard is. Gezondheidsproblemen worden veroorzaakt door een verstoring van de innerlijke balans en zijn vaak multifactorieel van aard. Bij Ernst Fysiotherapie staat dan ook de mens achter de klacht centraal en wordt de oorzaak van het probleem aangepakt.

De behandeling bestaat uit een goede analyse, heldere communicatie over de doelen, begrijpelijke uitleg en een behandelplan op maat dat gebaseerd is op kennis van een breed spectrum aan medische kennis en het nemen van verantwoordelijkheid voor de eigen gezondheid. Daarnaast werkt Ernst Fysiotherapie wanneer nodig samen met een groot netwerk van zorgprofessionals.